Latauskuvake

Tietoa sivustosta

Perusoikeusseuranta.fi on valtioneuvoston kanslian verkkopalvelu. Palvelussa on julkaistu perus- ja ihmisoikeusindikaattorit sekä tietoa perus- ja ihmisoikeuksista ja niihin liittyvästä työstä valtioneuvostossa.

Palvelu on tällä hetkellä tarjolla suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisiä sisältöjä kehitetään ja lisätään sivustolle niiden valmistuttua.

Sisällön ylläpidossa pyritään oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen.

Sivuston haku on sivun ylätunnisteessa. Oletusarvoisesti haut kohdistuvat sivuston koko sisältöön, ja tulokset listataan sisältötyypin mukaan välilehdille julkaisuajan mukaiseen järjestykseen. Vaihtoehtoisesti hakutulokset voi järjestää osuvuuden mukaan.

Haku etsii kaikilla annetuilla hakusanoilla ja sivuston kielen mukaan. Hakusanojen väliin lisätään automaattisesti boolean-operaattori ’JA’. Haussa voi käyttää myös katkaistua sanaa.

Palvelun sisäiset linkit aukeavat samaan selainikkunaan. Linkit palvelun ulkopuolelle avautuvat uuteen välilehteen.

Verkkopalvelu tarjoaa tiedostolatauksia Excel, CSV ja ”kopiointi leikepöydälle” -muodoissa.

Sivusto on responsiivinen, ja sisältö skaalautuu päätelaitteen mukaan. Sivujen ulkoasu on parhaimmillaan käytettäessä uusimpia selainversioita. Sivustoa voidaan käyttää myös vanhemmilla selainversioilla, mutta tällöin kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole täysimääräisesti käytettävissä.

Tietoa sivustolla käytettävistä evästeistä löydät Tietosuoja-sivulta.

Perus- ja ihmisoikeusindikaattorit perustuvat lukuisten eri tahojen tuottamiin tietoihin. Valtioneuvoston kanslialla on lupa tietojen uudelleenkäyttämiseen indikaattoreita varten. Verkkopalvelussa oleviin teksteihin saa vapaasti linkittää ja tekstiä voi lainata, mutta lähde on aina mainittava.

Sivuilla olevien valokuvien kuvaajat on mainittu kuvien vaihtoehtoisessa tekstissä (alt-text).

Perus- ja ihmisoikeusindikaattoreissa käytetyn tiedon lähde ja siten tiedon tuottanut taho on mainittu kunkin indikaattorin yhteydessä.

Valtioneuvoston kanslia pidättää oikeuden päivittää, tarkistaa ja muuttaa käyttöehtoja sekä sivuston sisältöä ja ulkoasua. Valtioneuvoston kanslialla on oikeus milloin tahansa syytä ilmoittamatta keskeyttää verkkosivujen tarjoaminen esimerkiksi huolto-, korjaus- tai päivitystoimien ajaksi.

Indikaattoreiden sisältämään tietoon liittyvissä kysymyksissä suosittelemme olemaan yhteydessä tietolähteestä vastaavaan tahoon. Tietolähde on ilmoitettu kunkin indikaattorin yhteydessä.

Sivustosta voi antaa palautetta käyttämällä sivuilla olevaa palautelomaketta tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected].