Laddar ikonen

Om webbplatsen

Rättighetsindikatorer.fi är en webbplats som administreras av statsrådets kansli. Tjänsten innehåller information om indikatorerna för de grundläggande fri- och rättigheterna och de mänskliga rättigheterna och om arbetet med dessa frågor vid statsrådet. 

Just nu är tjänsten tillgänglig på finska och svenska. Arbetet med att skapa innehåll på svenska pågår och materialet läggs ut på webbplatsen när det blir färdigt.   

Målet är att informationen på webbplatsen är korrekt och aktuell.

Sökfunktionen finns högst upp på sidan. Sökningarna gäller automatiskt webbplatsens hela innehåll och sökresultaten visas enligt innehållstyp i separata flikar sorterade enligt publikationsdatum. Du kan också välja att sökresultaten sorteras enligt relevans.

Sökningen utförs med alla givna sökord och på webbplatsens språk. Mellan sökorden infogas automatiskt den booleska operatorn ’OCH’. Du behöver inte skriva hela ordet i sökningen.

Tjänstens interna länkar öppnas i samma webbläsarfönster. Länkar till andra webbplatser öppnas i en ny flik.

Nedladdning av filer sker i Excel- och CSV-format och i ”kopiera till urklipp”-format.

Webbplatsen är gjord med följsam webbdesign, så att den anpassas till olika skärmstorlekar. Sidorna ser bäst ut då du använder nyare webbläsare. Webbplatsen kan också användas med äldre webbläsare, men då fungerar inte nödvändigtvis alla egenskaper fullständigt.

Information om kakor som används på webbplatsen finns på sidan Dataskydd.

Indikatorerna för de grundläggande och mänskliga rättigheterna baserar sig på information som producerats av flera olika aktörer. Statsrådets kansli har tillstånd använda denna information för indikatorerna. Det är fritt att länka till och låna text i webbtjänsten, men källan ska alltid uppges.

Namnen på fotograferna som tagit de bilder som finns på webbplatsen anges i den alternativa texten till bilderna (alt-text).

Källan till den information som indikatorerna för de grundläggande fri- och rättigheterna och de mänskliga rättigheterna baserar sig på och därmed den aktör som producerat informationen anges i samband med varje indikator.

Statsrådets kansli förbehåller sig rätten att uppdatera, se över och ändra användarvillkoren och webbplatsens innehåll och utseende. Justitieministeriet har när som helst rätt att utan anmälan avbryta webbplatsens verksamhet till exempel på grund av service, reparationer eller uppdateringar.

I frågor som gäller informationen i indikatorerna rekommenderar vi att du kontaktar den aktör som ansvarar för informationskällan. Informationskällan anges för varje indikator.

Du kan lämna respons om webbplatsen på blanketten på webbplatsen eller per e-post till [email protected]